Η γερμανική οικονομία αναμένεται να συνεχίσει την ισχυρή ανάπτυξη στο τρέχον τρίμηνο, λόγω και των βιομηχανικών εξαγωγών, ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Οι εκτιμήσεις αυτές της Bundesbank αναμένεται να ενισχύσουν την προσπάθεια της Καγκελαρίου Merkel για την εκλογή της για τέταρτη συνεχόμενη θητεία.
Για τους καταναλωτές ωστόσο, οι προοπτικές παραμένουν θετικές
Όπως αναφέρει η κεντρική τράπεζα στη μηνιαία της έκθεση, «η ισχυρή οικονομική ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας, αναμένεται να συνεχιστεί στο γ΄ τρίμηνο, με τη βιομηχανική παραγωγή να συνεχίσει να διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο, χάρη στη σημαντική αύξηση των εξαγωγών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κεντρική τράπεζα αναφέρει ότι τα στοιχεία για τη μεταποίηση, τις ισχυρές νέες παραγγελίες και τη σημαντική ενίσχυση των παραγγελιών, υποδηλώνουν πως η βιομηχανική παραγωγή μπορεί να αναμένεται ότι θα αυξηθεί σημαντικά στο τρέχον τρίμηνο.

Η Bundesbank υπογραμμίζει ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στον κατασκευαστικό κλάδο υποδηλώνουν επιβράδυνση του momentum.

Για τους καταναλωτές ωστόσο, οι προοπτικές παραμένουν θετικές εν τω μέσω μιας ισχυρής αγοράς εργασίας και των θετικών προοπτικών των εσόδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η γερμανική οικονομία στο τρέχον έτος θα μπορούσε ως εκ τούτου να τα πάει ακόμη πιο καλά από ό,τι προβλέπεται στις εκτιμήσεις του Ιουνίου», αναφέρει η Bundesbank.
Τον Ιούνιο ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη θα διαμορφωνόταν στο 1,9%.

Η τράπεζα επίσης επισήμανε ότι τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι συζητήσεις για την απαγόρευση παλαιότερων αυτοκινήτων diesel από κάποιες γερμανικές πόλεις, δεν έχουν επηρεάσει σημαντικά το κλίμα μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης