To δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung σχολιάζει η Citigroup σε νέο της note και αναφέρει ότι μια επιλογή που εξετάζεται αφορά την προσφορά στην Ελλάδα από τους ευρωπαίους πιστωτές ενός cash buffer για τον διακανονισμό των οικονομικών υποχρεώσεων και τη μείωση του χρέους από το 2019 και μετά.

Σύμφωνα με την εκτίμηση, για κάθε 5 δισ. ευρώ που θα χορηγούνται, οι συμφωνημένες επεκτάσεις δανείων θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 2 έτη. Το buffer θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εξυπηρετεί όλα τα δάνεια προς τις χώρες της ΕΕ και το ΔΝΤ μέχρι το 2022 ή μετά τις επόμενες εκλογές της Bundestag.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υφιστάμενη πρόταση της ΕΕ για ένα ποσό ύψους 11 δισ. ευρώ μετά την λήξη του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο, θα πρέπει να αυξηθεί.

Η εφημερίδα, τονίζει η Citi, επίσης επιβεβαιώνει τις φήμες του τελευταίου διαστήματος, ότι το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Η Λαγκάρντ δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο ρόλος του ΔΝΤ στο πρόγραμμα θα καταστεί σαφέστερος μετά τη συνάντηση του Eurogroup στις 21 Ιουνίου, αν και το Ταμείο σίγουρα θα παραμείνει δεσμευμένο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Σύμφωνα με τη Citigroup, το Eurogroup της 21ης ​​Ιουνίου θα είναι καθοριστικό για τους πιστωτές της Ελλάδας, καθώς καλούνται να αποφασίσουν για τη μεταμνημονική στρατηγική στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους παραμένει ένα πολύ αμφιλεγόμενο ζήτημα στη Γερμανία, η οποία τελικά δέχθηκε ότι το ΔΝΤ δεν θα είναι μέρος του προγράμματος, αντίθετα με την προϋπόθεση για συμμετοχή του Ταμείου στην Ελλάδα που η ίδια έχει θέσει εδώ και τρία χρόνια..

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές της Citi, δεν αναμένεται να συμφωνηθούν σημαντικά μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους τον Ιούνιο, εκτός από ορισμένα μέτρα που θα βοηθήσουν στη μείωση των χρηματοδοτικών αναγκών και δαπανών κατά τα πρώτα έτη μετά τη λήξη του προγράμματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης