Μπορεί αναλυτές, αγορές και επιχειρήσεις να εκπέμπουν σήματα κινδύνου για το πού οδηγεί ο προστατευτισμός και ο εμπορικός πόλεμος, που κήρυξε ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά οι πολίτες υποδέχονται με ικανοποίηση τις κινήσεις του στην οικονομία.

Στην καθεριωμένη δημοσκόπηση του CNBC «All America Economic Survey», για πρώτη φορά περισσότεροι από τους μισούς Αμερικάνους εγκρίνουν τους χειρισμούς του προέδρου στην οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 51% των συμμετεχόντων στην έρευνα επικροτούν την οικονομική πολιτική Τραμπ, ενώ μόλις το 36% δηλώνουν ότι δεν την εγκρίνουν. Οι αρνητικές απόψεις είναι μειωμένες κατά 6 μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Μαρτίου.

Οι πόντοι, που κερδίζει στην οικονομία, βοηθούν στη βελτίωση της συνολικής εικόνας του Αμερικανού προέδρου.

Το 41% των συμμετεχόντων αποτιμούν θετικά το έργο του, με το ποσοστό εκείνων, που το βαθμολογούν αρνητικά να είναι υψηλότερο (47%), έχοντας ωστόσο μειωθεί κατά 10 μονάδες σε σ΄χεση με την προηγούμενη δημοσκόπηση. Είναι δε το χαμηλότερο από τότε, που ανέλαβε τα ηνία των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η σκληρή στάση στο μεταναστευτικό και η πολιτική χωρισμού των παιδιών από τους γονείς τους (η οποία τελικά εγκαταλείφθηκε εν μέσω κατακραυγής) δεν φαίνεται να επηρεάζει ούτε αρνητικά ούτε θετικά τη συνολική βαθμολογία του Τραμπ.

Σημειώνεται ότι η έρευνα έλαβε χώρα από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου, με το μεταναστευτικό να είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης