Η οικονομική επιβράδυνση της Ευρωζώνης δεν αποτελεί μεγάλη ανησυχία για την ώρα και δεν θα πρέπει να προκαλέσει αλλαγή των σχεδίων της ΕΚΤ για τον τερματισμό των αγορών assets αργότερα εφέτος, τόνισε το μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Benoit Coeure στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit».

Τα σχόλια του Coeure έρχονται καθώς οι φορείς χάραξης πολιτικής δυσκολεύονται να αντιληφθούν την πηγή της επιβράδυνσης και συζητούν εάν η ΕΚΤ θα πρέπει να αλλάξει πορεία, από τη στιγμή που η ανάπτυξη πιθανώς είναι χαμηλότερη των προβλέψεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στο τέλος του περασμένου έτους, δήλωσα ότι δεν περίμενα πως το πρόγραμμα αγοράς assets θα πρέπει να παραταθεί εκ νέου. Δεν βλέπω κάποιο λόγο για να αλλάξω την άποψή μου» δήλωσε ο Coeure.

«Αναμένουμε ότι η οικονομική ανάπτυξη θα συνεχιστεί, και είμαστε όλο και πιο σίγουροι ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί προς τον στόχο μας, κοντά αλλά χαμηλότερα του 2%» τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμη πως δεν έχει αποφασιστεί πώς θα πρέπει να τερματιστεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους 2,55 τρισ. ευρώ, αναφερόμενος στη συζήτηση για το εάν θα πρέπει να καταργηθεί τους επόμενους μήνες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης