Ένας αριθμός-ρεκόρ γερμανικών επιχειρήσεων εκτιμά ότι οι οικονομίες στις διεθνείς αγορές όπου δραστηριοποιούνται θα βελτιωθούν παρά την αύξηση του πολιτικού και εμπορικού ρίσκου, αναφέρει έρευνα που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Περίπου το 40% των 5.100 επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα μεταξύ Μαρτίου-Απριλίου από το DIHK, δήλωσαν πως αναμένουν θετικές οικονομικές εξελίξεις στις διεθνείς αγορές στους επόμενους 12 μήνες, που αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό από το 2015 που ξεκίνησε η έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις το 10% δήλωσε πως αναμένει οικονομική επιβράδυνση και το 50% δεν προβλέπει κάποια αλλαγή.

«Οι επιχειρήσεις βλέπουν περισσότερα εμπόδια στο εμπόριο, και οι πολιτικές κρίσεις και οι οικονομικές αβεβαιότητες όπως το Brexit είναι επίσης αισθητές», δήλωσε η DIHK στην έρευνα World Business Outlook.

«Παρόλα αυτά, η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να τα πηγαίνει καλά και η γερμανική οικονομία επωφελείται από αυτό δεδομένης της διεθνούς φύσης της», αναφέρεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η DIHK δήλωσε πως οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και την Αφρική και οι προστατευτικές αμερικανικές εμπορικές πολιτικές ήταν πηγή αβεβαιότητας για τις επιχειρήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης