Ο χρόνος τελειώνει για μία συμφωνία που να μπορεί να περάσει από το Δ.Σ. του ΔΝΤ, ανέφερε ο Φίλιπ Γκέρσον, αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

«Αν δεν τα καταφέρουμε να έχουμε με έκθεση βιωσιμότητας που θα μπορεί να παρουσιαστεί σε Δ.Σ., τότε υπάρχουν άλλες ευκαιρίες και επιλογές» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επιλογή του Άρθρου 4 (σ.σ.: δηλαδή μία έκθεση που θα δείχνει το χρέος σχετικά βιώσιμο και θα σημαίνει ότι δεν ενεργοποιείται το πρόγραμμα).

Αυτήν τη στιγμή, όμως, επικεντρωνόμαστε στην πρώτη επιλογή, στην ενεργοποίηση του προγράμματος, είπε.

Αναφέρθηκε επίσης στις αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας. Μίλησε για καθαρή ελάφρυνση χρέους που πρέπει να αποφασιστεί, αλλά και για τις διαφωνίες που υπάρχουν ακόμη παρά τη σύγκλιση ανάμεσα στους δανειστές. Επιπλέον, έκανε μνεία στο κενό παραγωγικότητας που υπάρχει ακόμη στην Ελλάδα και σε μία ανάπτυξη χαμηλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επεσήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις στις τράπεζες θέλουν επίσης χρόνο να αποδώσουν και πρέπει να γίνει προσπάθεια και σε επίπεδο διακυβέρνησης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Η Ελλάδα πρέπει να περάσει τη γραμμή τερματισμού και να συνεχίσει να «τρέχει» για να διασφαλίσει ότι τα οφέλη θα εξακολουθήσουν να υφίσταται και μεσοπρόθεσμα, μακροπρόθεσμα, δήλωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης