Η μη συμβατική νομισματική πολιτική ήταν επιτυχημένη και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, αλλά παραμένουν κενά στην κατανόηση των σχετικά νέων εργαλείων, που απαιτούν αυστηρή έρευνα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi, «οι δράσεις πολιτικής που έχουν αναληφθεί τα τελευταία 10 χρόνια στη νομισματική πολιτική, στον ρυθμιστικό κλάδο και στον εποπτικό, έχουν καταστήσει τον κόσμο πιο ανθεκτικό. Αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για νέες προκλήσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας από το Lindau της Γερμανίας, ο Draghi τόνισε ότι «ένα μεγάλο σύνολο εμπειρικών ερευνών έχει τεκμηριώσει την επιτυχία αυτών των πολιτικών στην υποστήριξη της οικονομίας και του πληθωρισμού, τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στις ΗΠΑ».

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ απέφυγε τις ερωτήσεις για την τρέχουσα πολιτική στα σχόλιά του σήμερα το πρωί στο οικονομικό συνέδριο που διοργανώνεται στη νότια Γερμανία.

Μιλώντας σε κατόχους του βραβείου Νόμπελ, ο επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε πως «η έρευνα στηρίζει τη χρήση του QE και του forward guidance από τις κεντρικές τράπεζες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολοκλήρωσε την ομιλία του αποκαλώντας το ακροατήριό του «ιδιοφυΐες».

Οι αγορές περιμένουν τώρα τα σχόλια του Draghi στο Jackson Hole, όπου μπορεί να εμβαθύνει σε πιο επίκαιρες ερωτήσεις πολιτικής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης