Συγκρατημένη ήταν η αρνητική αντίδραση της αγοράς ομολόγων στον αποκλεισμό των ελληνικών ομολόγων από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Παρόλο που κυρίαρχησαν οι ρευστοποιήσεις οι τιμές των ομολόγων δεν πιέστηκαν προς τα κάτω.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ μετα τη συνεδρίαση του Eurogroup απέκλεισε το ενδεχόμενο ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο QE, καθώς, όπως είπε, μεταξύ άλλων, μία από τις προϋποθέσεις είναι το waiver, το οποίο για να υπάρχει πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αφού ανέφερε ότι για να συμπεριληφθούν τα ελληνικά ομόλογα στο QE πρώτον πρέπει να υπάρχει waiver, δεύτερον πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση ότι το χρέος είναι βιώσιμο και τέλος πρέπει να ληφθούν επισήμως οι αποφάσεις.

Πρόσθεσε πως για να υπάρχει waiver πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα, σημειώνοντας πως η ενισχυμένη εποπτεία δεν συνιστά πρόγραμμα.

Ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 25 εκατ.ευρω εκ των οποίων τα 16 εκατ.ευρώ αφορούσαν σε εντολές πώλησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε ελαφρώς στο 3,83% από 3,87% % χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με απόδοση 0,35%, να διαμορφωθεί στο 3,50% από 3,52% που έκλεισε χθες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης