Η ελβετική κυβέρνηση αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την οικονομική ανάπτυξη του 2018 και διατήρησε αμετάβλητες τις προσδοκίες για το 2019, αλλά προειδοποίησε για τα ρίσκα, παρότι η χώρα απολαμβάνει ισχυρή ανάπτυξη, πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.

Οι ελβετικές Αρχές ανακοίνωσαν πως προβλέπουν ότι η οικονομική ανάπτυξη του 2018 θα διαμορφωθεί στο 2,9%, υψηλότερα από το 2,4% που ανέμεναν στις εκτιμήσεις του Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, διατήρησαν αμετάβλητες τις εκτιμήσεις για το 2019, αναδεικνύοντας τους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία, όπως οι εμπορικές διαφωνίες μεταξύ των ΗΠΑ κι άλλων οικονομιών, καθώς και τις πολιτικές αβεβαιότητες στην Ευρώπη.

«Η ευνοϊκή διεθνής οικονομική εξέλιξη ενισχύει το διεθνές εμπόριο και οι επιχειρήσεις προχωρούν σε σημαντικές επενδύσεις» αναφέρει η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

«Οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του ΑΕΠ το 2019 παραμένουν αμετάβλητες στο 2%. Ωστόσο, οι αρνητικοί κίνδυνοι αντισταθμίζουν σημαντικά τα θετικά και απειλούν τις προοπτικές παγκοσμίως» προσθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης