Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ υπογράμμισε πως είναι πεπεισμένη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιτύχει καλά αποτελέσματα σ’ ένα ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα πριν από τις συνομιλίες της με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ενώ εξέφρασε αισιοδοξία για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης.

«Όσον αφορά τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, συμφωνήσαμε πως η Ευρωζώνη είναι επαρκώς ασφαλισμένη από τις κρίσεις», δήλωσε η Μέρκελ προσθέτοντας πως ένας τομέας στον οποίο είναι αισιόδοξη είναι η δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καγκελάριος επανέλαβε τη θέση της για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, πως η αλληλεγγύη πρέπει να συνδέεται με την ευθύνη κάθε μεμονωμένου κράτους για τους κινδύνους που διατρέχει.

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν δήλωσε από την πλευρά του πως τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης θα πρέπει να προσθέσουν μηχανισμούς αλληλεγγύης, όπως η τραπεζική ένωση, στα ήδη υφιστάμενα εργαλεία για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, αν θέλουν την άνθηση της ένωσής τους.

«Καμιά νομισματική ένωση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς στοιχεία σύγκλισης», δήλωσε ο Γάλλος ηγέτης κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Μέρκελ πριν από τις συνομιλίες τους για τη μεταρρύθμιση της νομισματικής ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το σημαντικότερο σ’ αυτό το στάδιο είναι να μην αντιδράμε γι’ αυτό ή για εκείνο το εργαλείο, αλλά να εξασφαλίσουμε ότι μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχους και ότι έχουμε κοινό πολιτικό στόχο», πρόσθεσε.

Οι δύο ηγέτες θέλουν να παρουσιάσουν κοινές προτάσεις τον Ιούνιο, επανέλαβε ο Μακρόν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης