Οι εξαγωγές αγαθών της Ευρωζώνης στον υπόλοιπο κόσμο αυξήθηκαν κατακόρυφα τον Αύγουστο, υποδηλώνοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη πιθανότατα θα συνεχιστεί με μέτριους ρυθμούς.

Η αύξηση των εξαγωγών βρίσκεται πίσω από τις ισχυρές επιδόσεις του 2017, όταν κατέγραψε την ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη της δεκαετίας. Αλλά αυτός ο κινητήρας ανάπτυξης παραπαίει εφέτος, με την ΕΚΤ να προσδιορίζει την ασθενέστερη ζήτηση από την Ασία ως τον βασικό παράγοντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, μετά την ανησυχητική πτώση του Ιουλίου, η στατιστική υπηρεσία της Ε.Ε. ανακοίνωσε ανάκαμψη 2,1% στις εξαγωγές αγαθών κατά τη διάρκεια του Αυγούστου.

Με τις εισαγωγές να παραμένουν αμετάβλητες, το εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα διευρύνθηκε στα 16,6 δισ. ευρώ έναντι των 12,6 δις τον Ιούλιο.

Χωρίς τις εποχικές προσαρμογές, το πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 11,7 δισ. ευρώ, χαμηλότερα από τα 15,3 δισ. που παρατηρήθηκε στον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το οκτάμηνο του 2018, το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε στα 129,6 δισ. ευρώ από τα 140,4 δισ. το οκτάμηνο του 2017.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης