Ευρωζώνη: Στο 2,5% η ανάπτυξη στο γ΄ τρίμηνο

Ευρωζώνη: Στο 2,5% η ανάπτυξη στο γ΄ τρίμηνο
Η οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι οι ΗΠΑ στο γ΄ τρίμηνο (σε ετήσια βάση), υποστηρίζοντας την κίνηση της ΕΚΤ να ξεκινήσει το tapering.

Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat, επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις από τις 31 Οκτωβρίου, ότι το ΑΕΠ της ευρωζώνης έτρεξε με ρυθμό 0,6% στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου έναντι των τριών προηγουμένων μηνών και ήταν 2,5% υψηλότερα από ό,τι στην αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Στις ΗΠΑ, η οικονομία αναπτύχθηκε 0,7% σε τριμηνιαία βάση και 2,3% σε ετήσια βάση στο γ΄ τρίμηνο. Ο ετήσιος ρυθμός ήταν επίσης μεγαλύτερος στην ευρωζώνη στο β΄ τρίμηνο.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της ευρωζώνης υπερέβη επίσης εκείνον της Βρετανίας, η οποία θα αποχωρήσει από την ΕΕ το Μάρτιο του 2019. Η οικονομία της χώρα αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,4% σε τριμηνιαία βάση και 1,5% σε ετήσια βάση.

Επίσης, σε ξεχωριστή ανακοίνωση η Eurostat ανέφερε ότι η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 0,6% σε μηνιαία βάση το Σεπτέμβριο, όπως αναμενόταν από τις αγορές, αλλά αυξήθηκε 3,3% σε ετήσια βάση, ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων για ανάπτυξη 3,2%.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017, 15:05