Η αγορά εργασίας στην Ευρωζώνη συνέχισε να ενισχύεται, ενθαρρύνοντας την ΕΚΤ, καθώς ετοιμάζεται να χαλαρώσει τα προγράμματα ενίσχυσης.

Η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η ανεργία στην Ευρωζώνη μειώθηκε στο 8,7% τον Νοέμβριο από το 8,8% του Οκτωβρίου, καθώς 107.000 άνθρωποι βρήκαν δουλειά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μείωση της ανεργίας είναι πιθανό να συνεχιστεί το 2018, με τα στοιχεία του Δεκεμβρίου για τη μεταποίηση να υποδηλώνουν ότι οι επιχειρηματίες είναι έτοιμοι να προσλάβουν περισσότερο επιθετικά από ό,τι τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, για να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση των προϊόντων τους.

Η πτώση της ανεργίας είναι καλό νέο για την ΕΚΤ, η οποία έχει στηρίξει τις ελπίδες της στην επίτευξη του στόχου του πληθωρισμού λόγω της ανάκαμψης των μισθών.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ανεργία διαμορφώθηκε στο 7,3% τον Νοέμβριο, χαμηλότερα από το 7,4% του Οκτωβρίου και από το 8,3% του Νοεμβρίου 2016. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο στην Ε.Ε. από τον Οκτώβριο του 2008.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χαμηλότερο ποσοστό της ανεργίας καταγράφηκε στην Τσεχία (2,5%), στη Μάλτα (3,6%) και στη Γερμανία (3,6%).

Το υψηλότερο ποσοστό παρατηρήθηκε στην Ελλάδα (20,5% τον Σεπτέμβριο του 2017 από 23,2% τον αντίστοιχο μήνα του 2016) και στην Ισπανία (16,7%).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης