Έντονη μεταβλητότητα επιδεικνύουν οι πετρελαϊκές τιμές, ενώ ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του OPEC που αποφάσισε να επεκτείνει τις περικοπές στην παραγωγή κατά εννέα μήνες.

Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, ίσως και τις προσδοκίες, ο Οργανισμός αποφάσισε να διατηρήσει για εννέα μήνες τις περικοπές παραγωγής, ωθώντας ουσιαστικά το αργό σε υψηλότερα επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο το αμερικανικό αργό όσο και το brent διαμορφώνονταν κοντά σε υψηλό ενός μήνα εν όψει της συνεδρίασης, αλλά βρέθηκαν κατακόρυφα χαμηλότερα, αφότου ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Khalid al-Falih απέκλεισε βαθύτερες μειώσεις της παραγωγής σε οποιαδήποτε επέκταση της συμφωνίας του OPEC.

Μια εννεάμηνη επέκταση της συμφωνίας, μέχρι το α΄ τρίμηνο του 2018, θεωρείται ευρέως αναμενόμενη, αλλά οι traders σπεκουλάρουν ότι ίσως το καρτέλ προχωρήσει σε βαθύτερες μειώσεις της παραγωγής.

Το Ιράν επίσης δήλωσε ότι δεν είναι απαραίτητο να περιοριστεί περαιτέρω η παραγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το West Texas Intermediate παράδοσης Ιουλίου υποχωρεί 0,2% στα 51,28 δολάρια το βαρέλι, αφού είχε φθάσει νωρίτερα και τα 52 δολάρια το βαρέλι. Το brent σημειώνει πτώση 0,1% στα 53.91 δολάρια το βαρέλι.

Το OPEC και μια ομάδα χωρών εκτός του καρτέλ θα συζητήσουν τις λεπτομέρειες μιας πιθανής επέκτασης της συμφωνίας σε μια κλειστή συνεδρίαση. Η τελική συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το απόγευμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης