Η έκδοση καλυμμένων ομολόγων έχει αποκτήσει σημαντικό momentum λόγω της βελτίωσης της εμπιστοσύνης της αγοράς και της αποδεδειγμένης ισχύος του νομικού πλαισίου καλυμμένων ομολόγων της χώρας, σημειώνει ο Fitch Ratings.

Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι η συνολική αξία των ενυπόθηκων καλυμμένων ομολόγων με αξιολόγηση από τον ίδιο έχει αυξηθεί στα 8 δισ. ευρώ από τα 2,2 δισ. μετά το τέλος του 2016, ενώ το 27% των νέων εκδόσεων αφορά σε δημόσιες και ιδιωτικές προσφορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, το μέγεθος του συνόλου των καλυμμένων ομολόγων έχει αυξηθεί στα 11 δισ. ευρώ τον Μάιο του 2018, από τα 3,5 δις τον Δεκέμβριο του 2016.

Ο αποκλεισμός των καλυμμένων ομολόγων από τα capital controls που επιβλήθηκαν το 2015 έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο να εξασφαλιστεί η έγκαιρη πληρωμή τόκων και κεφαλαίου σε όλα τα καλυμμένα ομόλογα μέχρι στιγμής.

Επιπλέον, το νομικό πλαίσιο των ελληνικών καλυμμένων ομολόγων περιλαμβάνει την απαλλαγή από το bail-in των πλήρως εγγυημένων καλυμμένων ομολόγων, στο σενάριο εξυγίανσης του εκδότη, δημοσίου ή επιχείρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ελληνικά καλυμμένα ομόλογα βαθμολογούνται με αξιολόγηση ΒΒ-.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης