Η γαλλική οικονομία εμφάνισε χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης το β΄ τρίμηνο, καθώς τα νοικοκυριά αποταμίευσαν επιπλέον κεφάλαια που αποκόμισαν από την ανάκαμψη της αγοραστικής δύναμης, περιορίζοντας τις καταναλωτικές δαπάνες.

Η στατιστική υπηρεσία Insee ανακοίνωσε ότι η οικονομία αυξήθηκε 0,2% το τρίμηνο μέχρι το τέλος Ιουνίου, αμετάβλητη σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση και με τον ρυθμό ανάπτυξης το α΄ τρίμηνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πραγματικό ακαθάριστο εισόδημα των νοικοκυριών αυξήθηκε 0,7% το β΄ τρίμηνο, καθώς υποχώρησε ο πληθωρισμός και οι πλούσιοι επωφελήθηκαν από την κατάργηση του φόρου περιουσίας.

Η Insee είχε δηλώσει σε προηγούμενη εκτίμηση για την ανάπτυξη ότι οι καταναλωτικές δαπάνες, που υποχώρησαν 0,1% το β΄ τρίμηνο, επλήγησαν λόγω των απεργιών στις μεταφορές που επηρέασαν τις ταξιδιωτικές δαπάνες.

Στο μεταξύ, οι επιχειρηματικές επενδύσεις αυξήθηκαν 1,2%, αν και τα περιθώρια κερδοφορίας των επιχειρήσεων μειώθηκαν στο 31,5% από το 32% το α΄ τρίμηνο, καθώς η παραγωγικότητα υποχώρησε, ενώ οι μισθοί αυξήθηκαν ελαφρώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης