Οι γερμανικοί πραγματικοί μισθοί αυξήθηκαν στο β΄ τρίμηνο παρά τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων πέντε και πλέον ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οποία υποδηλώνουν ότι οι δαπάνες των νοικοκυριών θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Οι ονομαστικοί μισθοί αυξήθηκαν κατά 2,5% στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, ενώ ο πληθωρισμός σημείωσε άνοδο στο 2% σε ετήσια βάση, αφήνοντας την πραγματική αύξηση των μισθών στο 0,5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των κλάδων με τις υψηλότερες αυξήσεις των μισθών, ήταν αυτός του ενεργειακού εφοδιασμού με 4,5%, της μεταποίησης με 4,1% και της διαχείρισης ακινήτων κατά 3,7%.

«Ο πληθωρισμός αναμένεται να μειωθεί κάτω του 2% στους επόμενους μήνες, ενώ οι μισθοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται κατακόρυφα, λόγω της ισχυρής ζήτησης για εργασία», αναφέρει ο Stefan Kipar από τη BayernLB.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι πραγματικοί μισθοί θα πρέπει να καταγράψουν μεγαλύτερα κέρδη στα επόμενα τρίμηνα, που σημαίνει ότι η κατανάλωση θα συνεχίσει να τροφοδοτεί την οικονομική ανάπτυξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης