Με βάση αυτό το όλο και περισσότερο υποστηρικτικό αναπτυξιακό υπόβαθρο, η Goldman Sachs αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τα εμπορεύματα στον κλάδο του πετρελαίου, του χαλκού, του σιδήρου και του άνθρακα.

Δεδομένου ότι η τράπεζα αυξάνει την εξάμηνη πρόβλεψή της για το αργό πετρέλαιο Brent το περισσότερο, στα 82,50 δολάρια από 62 δολάρια το βαρέλι προηγουμένως, εκτιμά ότι ο δείκτης εμπορευμάτων S&P GSCI θα σημειώσει άνοδο 15% και 10% στους επόμενους 6 και 12 μήνες αντίστοιχα. Επιπλέον, λόγω των χαμηλών και μειούμενων αποθεμάτων σε βασικές αγορές εμπορευμάτων, η Goldman Sachs αναμένει ότι η μεταβλητότητα στις τιμές των εμπορευμάτων θα αυξηθεί από τα σημερινά ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, όπως τονίζει, διατηρεί τη σύσταση overweight στα εμπορεύματα καθώς το περιβάλλον για επενδύσεις σε αυτή την κατηγόρια assets είναι το καλύτερο από το 2004-2008.

Με λιγότερη προσφορά, περισσότερη ζήτηση και χαμηλότερα αναμενόμενα αποθέματα, αυξάνει τις προβλέψεις 12μήνου για τον χαλκό σε 8000 δολ. (από 7050 δολ. προηγουμένως), αυξάνει επίσης όπως αναφέραμε τις προβλέψεις της για την τιμή του πετρελαίου το επόμενο εξάμηνο στα 82,5 δολάρια το βαρέλι, για το χαλκό ο στόχος τριμήνου είναι τα 85 δολάρια από 55 δολάρια πριν και για τον άνθρακα τα 220 δολ. από 165 δολ. πριν.

Εκτιμά ότι οι προοπτικές για τα commodities φέτος είναι απλά μια συνέχεια της τάσης του περασμένου έτους με μεγαλύτερη έμφαση στις αναδυόμενες αγορές εκτός της Κίνας, οι οποίες θα ενισχύσουν την ήδη ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Goldman Sachs τονίζει παράλληλα πως είναι απίθανο να υπάρξει διόρθωση στην αγορά εμπορευμάτων καθώς τα αυξανόμενα επιτόκια συνήθως βλάπτουν τις μετοχές και τα ομόλογα αλλά όχι τα εμπορεύματα, και οι επενδυτές εξακολουθούν να είναι υπό-επενδεδυμένοι στο πετρέλαιο αλλά και τα εμπορεύματα συνολικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης