Με μικρές διακυμάνσεις κινήθηκε σήμερα η δευτερογενής αγορά ομολόγων.

Ο όγκος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 15 εκατ. ευρώ, τα οποία στο σύνολό τους αφορύσαν εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έκλεισε στο 3,96% στα ίδια σχεδόν επίπεδα με χθες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με απόδοση 0,29%, διαμορφώθηκε στο 3,65% από 3,66% που έκλεισε χθες.

Η “φιλολογία” για ταχύτερη του αναμενόμενου αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ευνοεί το ευρώ. Ήδη, δημοσιεύματα τοποθετούν χρονικά την πρώτη αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων τον Σεπτέμβριο του 2019.

Επίσης, η θετική πορεία της γερμανικής οικονομίας, όπως αυτή αντανακλάται στην αύξηση που σημείωσαν τον Μάιο οι βιομηχανικές παραγγελίες, συνέβαλε στη σημερινή ανατίμηση του ευρωπαϊκού νομίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,184%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,216%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,274%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,322% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,373%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1709 δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης