Στην εγχώρια αγορά ομολόγων ο όγκος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε σε 9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3 εκατ. αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου, λήξεως 30-01-2028, διαμορφώθηκε στο 4,48% από 4,47% που ήταν την Παρασκευή, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με απόδοση 0,40% να διατηρηθεί στο 4,08%.

Στην αγορά συναλλάγματος ανακάμπτει σήμερα ελαφρώς το ευρωπαϊκό νόμισμα με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1720 δολ. από το επίπεδο των 1,1659 δολ. που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν αναμονή της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση της Ιταλίας η αγορά δείχνει να έχει απορροφήσει το αρχικό σοκ από την άνοδο στην εξουσία των δύο λαϊκιστικών κομμάτων. Σε κάθε περίπτωση η μη τοποθέτηση του ευρωσκεπτικιστή οικονομολόγου Paolo Savona στη θέση του υπουργού Οικονομικών είχε θετικό αντίκτυπο στο ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,184. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,213%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,269%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,321% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,371%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1737 δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης