Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος ΗΔΑΤ, ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε σήμερα σε 5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου λήξεως 30-01-2028, διαμορφώθηκε στο 4,07% από 4,01% που έκλεισε χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με απόδοση 0,62% να διαμορφωθεί στο 3,42% από 3,47που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου και διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,2228 δολ. από το επίπεδο των 1,2288 δολ. που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προοπτική εξομάλυνσης των αμεριακανο- κινεζικών σχέσεων ευνοεί το δολάριο. Το Σαββατοκύριακο ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin ανακοίνωσε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος για τα αποτελέσματα που θα μπορούσε να έχει μία επίσκεψη του στην Κίνα. Όπως είπε στόχος είναι να επιτευχθεί μία συμφωνία των δύο κρατών η οποία θα αμβλύνει τις εμπορικές διαφορές μεταξύ τους.

Μικρή στήριξη στο ευρώ παρείχε ο δείκτης PMI (Purchasing Manager Index ) στην ευρωζώνη o οποίος έμεινε αμετάβλητος τον Απρίλιο. Εξέλιξη που αντανακλά την διατήρηση του αναπτυξιακού momentum στην ευρωζώνη.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,189%. Στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο -0,219%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,270%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,328% και, τέλος, στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,341%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2238 δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης