Το δολάριο συνεχίζει να δέχεται πιέσεις, με τους επενδυτές να μην έχουν κίνητρα να το στηρίξουν, καθώς η Fed περιόρισε τις προσδοκίες ότι σύντομα θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων, ενώ το ευρώ σκαρφαλώνει και πάλι στα υψηλά 6,5 μηνών.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αναβάλουν την αύξηση των επιτοκίων μέχρι να διαπιστώσουν ότι η πρόσφατη οικονομική επιβράδυνση ήταν μεταβατική, όπως έδειξαν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση πολιτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πρακτικά φάνηκαν να υποδεικνύουν αυξημένη επιφυλακτικότητα της Fed σε νέες αυξήσεις των επιτοκίων και αφαίρεσαν την αισιοδοξία που οδήγησε σε ελαφρά ανάκαμψη στο δολάριο νωρίτερα, το οποίο είχε χτυπηθεί πρόσφατα και από τις πολιτικές ανησυχίες γύρω από την κρίση στον Λευκό Οίκο με την απόλυση του επικεφαλής του FBI.

Ο δείκτης του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού των κυριότερων νομισμάτων υποχωρεί κατά 0,3% στις 96,972 μονάδες.

Έναντι του γιεν το δολάριο κινείται οριακά υψηλότερα, κατά 0,3%, φθάνοντας το 111,830, αν και έχει υποχωρήσει από το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας και το 112,130.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ευρώ, το οποίο έφτασε το 1,1168 έναντι του δολαρίου κατά τη διάρκεια της νύχτας, κινείται 0,2% υψηλότερα και στα 1,1240 δολάρια, πλησιάζοντας την κορυφή 6,5 μηνών και το 1,1268 που άγγιξε την Τρίτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης