Η αξία των γερμανικών εξαγωγών στις ΗΠΑ το πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν κατά 24,4 δισεκ. ευρώ μεγαλύτερη από αυτή των εισαγωγών των αμερικανικών προϊόντων, σύμφωνα με στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Το εμπορικό πλεόνασμα ήταν κατά 100 εκατ. ευρώ μικρότερο σε σχέση με πέρυσι αλλά και πάλι η Γερμανία έχει το μεγαλύτερο εμπορικό πλεόνασμα με τις ΗΠΑ απ’ ό,τι με οποιαδήποτε άλλη χώρα, κάτι που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δεσμευθεί να αντιστρέψει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας έχει δεχθεί επίσης τα πυρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο υποστηρίζει ότι αυτό συνεισφέρει στις εντάσεις στο εμπόριο και ενισχύει τις πιθανότητες να υπονομευθεί η παγκόσμια οικονομική σταθερότητα.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας με τον υπόλοιπο κόσμο διαμορφώθηκε στα 121,5 δισεκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο, οριακά υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Οι εξαγωγές της Γερμανίας στις ΗΠΑ – τη μεγαλύτερη εξαγωγική της αγορά – αυξήθηκαν κατά 0,8% στα 56,1 δισεκ. ευρώ τους πρώτους έξι μήνες του έτους. Η Γαλλία ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας γερμανικών προϊόντων ενώ ακολουθεί η Ολλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης