Tο πετρέλαιο υποχωρεί σήμερα δεχόμενο πιέσεις από την άνοδο της αμερικανικής παραγωγής, αν και μια πτώση κατά 13% των αποθεμάτων αργού πετρελαίου από τον Μάρτιο δείχνει προς μια σταδιακή σύσφιγξη της αγοράς.

Τα συμβόλαια του Brent διαπραγματεύονται στα 52,64 δολάρια ανά βαρέλι, μειωμένα κατά 8 σεντ ή 0,2% από το τελευταίο κλείσιμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συμβόλαια του αργού West Texas Intermediate (WTI) στις ΗΠΑ διαμορφώνονται στα 48,47 δολάρια το βαρέλι, μειωμένα κατά 4 σεντ ή 0,1%.

Η σημερινή πτώση της αγοράς έρχεται μετά το ράλι της τάξης του 3% που σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά δέχεται πιέσεις από την αύξηση της παραγωγής των ΗΠΑ, η οποία έχει ξεπεράσει τα 9,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημειώνει η Barclays, η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ προβλέπεται να αυξηθεί κατά σχεδόν 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως το 2018 και κατά 850.000 βαρέλια ημερησίως από τον Μάιο έως το τέλος του έτους.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι η παραγωγή των ΗΠΑ ενδέχεται να επιβραδυνθεί σύντομα, καθώς οι επιχειρήσεις ενέργειας μείωσαν τις εξέδρες γεώτρησης για δεύτερη συνεχόμενη, όπως ανέφερε η εταιρεία ενέργειας της Baker Hughes την Παρασκευή.

Την περασμένη εβδομάδα οι εξέδρες γεώτρησης μειώθηκαν κατά πέντε, φέρνοντας τον συνολικό αριθμό στις 763.

ΠΗΓΗ: iForex

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης