Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν υψηλότερα σήμερα Δευτέρα, εν τω μέσω της αυξανόμενης διαμάχης μεταξύ των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας για τον δημοσιογράφο που αγνοείται.

Το συμβόλαιο Νοεμβρίου του west texas intermediate διαμορφώθηκε στα 72,70 δολάρια το βαρέλι αλλά υποχώρησε πριν από λίγο στα 71,34 δολάρια το βαρέλι, αφού υποχώρησε κατά 4% την προηγούμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το brent έφθασε και τα 80,82 δολάρια, μετά από την πτώση κατά 4,4% την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε συνέντευξή του την Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump απείλησε με «αυστηρή τιμωρία» εάν διαπιστωθεί μετά από έρευνα ότι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας εμπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο στην εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Jamal Khashoggi, ο οποίος εθεάθη τελευταία φορά στις 2 Οκτωβρίου, να μπαίνει στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Από την πλευρά της η Σαουδική Αραβία δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει σε ακόμη πιο ισχυρά αντίποινα σε τυχόν κίνηση από την Ουάσιγκτον, προσθέτοντας ότι “η χώρα διαδραματίζει έναν καθοριστικό και ενεργό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, σε άρθρο του ελεγχόμενου από τους Σαουδάραβες Al Arabiya, ο γενικός διευθυντής του καναλιού, Turki Aldakhil, προειδοποίησε την Κυριακή ότι οι κυρώσεις που θα επιβληθούν ενδεχομένως στη χώρα, θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις τιμές του πετρελαίου στα 100, ακόμη και στα 200 δολάρια το βαρέλι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης