Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο στην κατεύθυνση των 72 δολαρίων το βαρέλι καθώς το εκλογικό αποτέλεσμα της Βενεζουέλας κλιμακώνει τον κίνδυνο να επιβληθούν κυρώσεις κατά τους κράτους μέλους του OPEC, διογκώνοντας τις ανησυχίες για την προσφορά μετά και τη μείωση της ιρανικής παραγωγής.

Η τιμή του συμβολαίου του αμερικανικού αργού, τύπου light sweet, σημειώνει άνοδο 0,15% στα 71,38 δολάρια το βαρέλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια εκλογική διαδικασία-φάρσα εξασφάλισε στον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δεύτερη εξαετή θητεία: εκατομμύρια Βενεζουελάνοι μποϊκόταραν τις εκλογές, ενώ η διαδικασία αμφισβητήθηκε, πριν καν γίνει, ως “απάτη”, τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Αγνοώντας τις εκκλήσεις από τις ΗΠΑ και τους τοπικούς ηγέτες να ακυρώσει τις εκλογές, το σοσιαλιστικό καθεστώς προχώρησε τη μάχη της προεδρίας παρά την απειλή περαιτέρω απομόνωσης και επιπλέον κυρώσεων κατά της πετρελαϊκής βιομηχανίας της χώρας που έχει ήδη παραλύσει.

Η τιμή του αργού, τόσο σε Νέα Υόρκη όσο και σε Λονδίνο οδεύει προς την τρίτη μηνιαία άνοδο στον απόηχο των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή και των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν που την ώθησαν σε επίπεδα που είχαν να καταγραφούν περισσότερα από τρία χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μειούμενη παραγωγή της Βενεζουέλας και οι πιθανές διαταραχές από το Ιράν είναι προσώρας οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την αγορά πετρελαίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης