Το ποσοστό της ανεργίας του Ηνωμένου Βασιλείου παρέμεινε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 και πλέον ετών στο α΄ τρίμηνο του 2018, ενώ ο αριθμός των πολιτών εκτός Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στο εργατικό δυναμικό, υποχώρησε σε ετήσια βάση, για πρώτη φορά σε οκτώ χρόνια.

Ο αριθμός των πολιτών της ΕΕ που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποχώρησε στο α΄ τρίμηνο σε ετήσια βάση, για πρώτη φορά από την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου-Μαρτίου 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανεργία παρέμεινε στο 4,2% -που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το 1975-, σύμφωνα με το γραφείο στατιστικής υπηρεσίας.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε αυτή την μείωση, περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη πτώση του αριθμού των εργαζομένων από τις χώρες της Αν. Ευρώπης, όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία, από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων.

Ο αριθμός των εργαζομένων της ΕΕ στο βρετανικό εργατικό δυναμικό –ιδιαίτερα αυτοί από την Ανατολική Ευρώπη- ήταν ένα βασικό ζήτημα στην εκστρατεία για το Brexit, λίγο πριν από το δημοψήφισμα της χώρας τον Ιούνιο του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης