Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε το β΄ τρίμηνο με ελαφρώς ισχυρότερο ρυθμό απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, όπως έδειξαν τα αναθεωρημένα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,2% το β΄ τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Η προηγούμενη εκτίμηση τοποθετούσε την ανάπτυξη στο 4,1%, ενώ οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal περίμεναν η μέτρηση να παραμείνει αμετάβλητη στο 4,1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μέτρηση του β΄ τριμήνου παρέμεινε η ισχυρότερη των τελευταίων τεσσάρων ετών περίπου. Το α΄ τρίμηνο η αμερικανική οικονομία είχε αναπτυχθεί 2,2%.

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν επίσης ότι τα κέρδη μετά φόρων των αμερικανικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν 2,4% το β΄ τρίμηνο σε προσαρμοσμένη βάση από το α΄ τρίμηνο, μετά από άλμα 8,2% το α΄ τρίμηνο.

Οι δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 3,8% το β΄ τρίμηνο, μέγεθος ελαφρώς καθοδικά αναθεωρημένο από την προηγούμενη εκτίμηση για αύξηση 4,0%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, οι επιχειρηματικές επενδύσεις αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 8,5% σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία. Η αρχική μέτρηση ήταν για αύξηση 7,3%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης