Τα ελληνικά ομόλογα για άλλη μία φορά αποδεικνύουν το πόσο «ευαίσθητα» είναι στις εξωτερικές εξελίξεις και ενώ το τέλος του QE δεν ασκεί άμεση επιρροή σε αυτά, αφού δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, η πολιτική της Ιταλίας επηρεάζει τους επενδυτές των ιταλικών assets, με αποτέλεσμα την άνοδο και των ελληνικών επιτοκίων δανεισμού.

Έτσι, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς διαμορφώνεται σήμερα στο 4,574% με άνοδο της τάξεως του 1,4% από χθες, ενώ η απόδοση του 5ετούς εκτοξεύεται κατά 3,1% και στο 3,919%, δηλαδή μία ανάσα από το 4%, ένα επίπεδο που είχε αγγίξει στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ενισχύεται στο 2,972% με άνοδο της τάξεως του 7,83% από χθες, ενώ η απόδοση του 2ετούς εκτοξεύεται κατά 33% στο 1,33%.

Ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε παρουσίασε τα σχέδια της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό και τις δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια.

H αναφορά του για ριζικές αλλαγές προκάλεσε έντονες πιέσεις στις μετοχές και στα ομόλογα της Ιταλίας, ενώ την ίδια ώρα τόσο ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν όσο και ο Πέτερ Πράετ, επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, διεμήνυαν ότι το QE θα τελειώσει το 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης