Η κινεζική κεντρική τράπεζα δεσμεύτηκε σήμερα να διατηρήσει μια συνετή και ουδέτερη νομισματική πολιτική φέτος και να διατηρήσει σε λογικά σταθερά επίπεδα τη ρευστότητα.

Η Κίνα επίσης θα ενισχύσει την μακρο-προληπτική διαχείριση για το “σκιώδη” τραπεζικό σύστημα και για τη χρηματοδότηση του real estate, αναφέρει η κεντρική τράπεζα της Κίνας στην ιστοσελίδα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κεντρική τράπεζα επίσης δήλωσε ότι θα βελτιώσει τους χρηματοπιστωτικούς κανονισμούς στο διαδίκτυο, δηλώνοντας πως μία από τις βασικές της εργασίες το 2018 ήταν να «καθιερώσει και να βελτιώσει έναν μακροπρόθεσμο μηχανισμό για την πρόληψη κινδύνων και τη ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών λειτουργιών μέσω διαδικτύου».

Η κεντρική τράπεζα θα χρησιμοποιήσει συνολικά πολλαπλά εργαλεία νομισματικής πολιτικής και θα καταγράψει αύξηση της πίστωσης και της κοινωνικής χρηματοδότησης, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ρυθμιστική αρχή πρόσθεσε επίσης ότι θα εμβαθύνει τις μεταρρυθμίσεις στα επιτόκια της αγοράς και θα διατηρήσει το γουάν βασικά σταθερό φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης