Η αρμόδια επιτροπή εποπτείας των τραπεζών στην Κίνα (CBIRC) επέβαλε πρόστιμα σε τρεις εμπορικές τράπεζες για την υιοθέτηση μη κατάλληλων πρακτικών στη διαχείριση του πλούτου.

Στην κινεζική τράπεζα China Merchants Bank, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες στη χώρα, επιβλήθηκε πρόστιμο μεγαλύτερο των 65,7 εκατομμυρίων γουάν (περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων) για 14 παραβιάσεις της σχετικής νομοθεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Shanghai Pudong Development Bank επιβλήθηκε πρόστιμο 58,5 εκατ. γουάν για 19 παραβάσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση πάρα πολλών χρημάτων σε επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

Στην Industrial Bank Financial Leasing Company, θυγατρική της Industrial Bank, η αρμόδια αρχή επέβαλε πρόστιμο ύψους 1,1 εκατ. γουάν.

Τα πρόστιμα έρχονται καθώς οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας σκληραίνουν τη στάση τους όσον αφορά στις παρατυπίες στην αγορά, βάζοντας στο στόχαστρο επικίνδυνες δραστηριότητες, όπως η σκιώδης τραπεζική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον προηγούμενο μήνα η κεντρική τράπεζα αυστηροποίησε τους κανονισμούς για τις δραστηριότητες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Παρότι οι νέοι κανονισμοί δίνουν χρονικό περιθώριο στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έως τα τέλη του 2020 για την πλήρη συμμόρφωση των πρακτικών τους, οι κίνδυνοι στις υφιστάμενες δραστηριότητες μπορεί να μπουν σταδιακά στο μικροσκόπιο και να επιβληθούν περισσότερα πρόστιμα, σημειώνουν αναλυτές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης