Μέχρι το τέλος της χρονιάς επιδιώκεται να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες στο Ελληνικό, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Αριστείδης Ξενόφος, μετά από τη συνάντησή του με εκπροσώπους των δανειστών.

Για την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Ελευθέριος Βενιζέλος εκτίμησε ότι έως το τέλος του μήνα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, έχοντας προηγηθεί μαραθώνιος συναντήσεων με κλιμάκια του ΤΑΙΠΕΔ και των Βρυξελλών στο πλαίσιο των οποίων έχει υπάρξει σύγκλιση σε τεχνικά θέματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με την Εγνατία Οδό, ανέφερε ότι «βασική επιδίωξη είναι να ενσωματωθεί στη σύμβαση παραχώρησης δέσμευση από πλευράς του παραχωρησιούχου που θα προβλέπει τη διέλευση ανέργων και ανθρώπων με ειδικές ανάγκες χωρίς την υποχρέωση καταβολής διοδίων».

Προτείναμε, όπως είπε, να αναβαθμιστεί ένα κομμάτι της Εγνατίας οδού που αφορά τη σύνδεση χαλάστρας – Ευζώνων.

Είναι ένας δρόμος όπου γίνονται θανατηφόρα ατυχήματα και γι’ αυτό επιδίωξη του ΤΑΙΠΕΔ είναι να μπει στη σύμβαση παραχώρησης και να κατασκευαστεί στην πρώτη τριετία – πενταετία της παραχώρησης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τα διόδια, υπεραμύνθηκε της θεσμοθέτησης του αναλογικού συστήματος το οποίο είναι «κοινωνικά δίκαιο και επιχειρηματικά σωστό» όπως είπε.

Αυτή τη στιγμή, όπως ανέφερε, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί του ΤΑΙΠΕΔ για την εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και για την τοποθέτηση συστήματος αναλογικών διοδίων.

Το γεγονός αυτό, όπως είπε, δημιουργεί μία δυσκολία επειδή ο παραχωρησιούχος δεν είναι σε θέση να αποτιμήσει πλήρως το νέο σύστημα, επειδή αυτό δεν έχει εγκατασταθεί.

Σε σχέση με τις επιδόσεις του ΤΑΙΠΕΔ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κατά το πρώτο τετράμηνο είναι ρεκόρ από συστάσεως του οργανισμού, καθώς τα έσοδα έφθασαν λογιστικά το 1 δισ. ευρώ, με τις αποκρατικοποιήσεις που έκλεισαν να αφορούν τον ΟΛΘ και τον ΔΕΣΦΑ.

Περιφερειακά λιμάνια

Για την αξιοποίηση των περιφερειακών λιμανικών σημείωσε ότι υπάρχει πληρη συμπνοια με την πολιτική ηγεσία που αφορά την υποπαραχωρωση δραστηριοτητων και όχι την καθολική παραχωρηση ή πωληση των λιμενων. Προτεραιότητα θα δοθεί στους λιμένες Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης