Ο τζίρος των καλοκαιρινών εκπτώσεων δύσκολα θα υπερβεί τα 6 δισ. ευρώ του περσινού διμήνου Ιουλίου-Αυγούστου, παρά την αύξηση του τουρισμού, καθόσον αυτή δεν είναι, πάντοτε, ανάλογη της προσδοκώμενης «εισαγόμενης» κατανάλωσης.

Στην τελική ευθεία για το κλείσιμο αυτής της ειδικής περιόδου στην αγορά, στις 31 Αυγούστου, η παραπάνω εκτίμηση του προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλη Κορκίδη, έρχεται να πιστοποιήσει ότι το εγχώριο επιχειρείν και δη αυτό των μικρών και μεσαίων εταιριών, δεν έχει ακόμη ορθοποδήσει. Η λεγόμενη «θερινή ραστώνη» φαίνεται να κυριαρχεί και στο λιανεμπόριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη, το πρώτο εικοσαήμερο του Αυγούστου οι πωλήσεις των καταστημάτων κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, καθώς 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι έπρεπε να πληρώσουν στο τέλος Ιουλίου 1,2 δισ. ευρώ σε φόρους εισοδήματος και στο τέλος Αυγούστου ακολουθεί η α’ δόση του φόρου νομικών προσώπων, ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ.

Αυτά τα χρήματα, όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, σίγουρα έλειψαν και θα λείψουν από την αγορά, ενώ αυτό γίνεται αντιληπτό απ’ όλους τους εμπόρους λιανικής, ακόμα και στις τουριστικές περιοχές της χώρας μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης