Τα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα το 2016 καταγράφει για πρώτη φορά δημοσιονομικό πλεόνασμα, χαιρέτισε σήμερα ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, σε αποκλειστική δήλωσή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι είναι προς το συμφέρον όλων να προχωρήσουν ομαλά και γρήγορα οι συνομιλίες της τρίτης αξιολόγησης που ξεκινούν σήμερα στην Αθήνα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα στοιχεία της Eurostat, ο Πιερ Μοσκοβισί ανέφερε τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα σημερινά στοιχεία της Eurostat επιβεβαιώνουν την πρωτοφανή ανάκαμψη των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων από το 2009. Αυτό το επίτευγμα οφείλεται στην αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού που έκανε τεράστιες θυσίες για να αποκαταστήσει τη σταθερότητα και να κρατήσει την Ελλάδα εντός του ευρώ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναγνωρίσει αυτές τις προσπάθειες, νωρίτερα φέτος, προτείνοντας την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος».

Εξάλλου, σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση, ο επίτροπος Οικονομίας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Από σήμερα οι επικεφαλής των θεσμών βρίσκονται στην Ελλάδα για να ξεκινήσει η τρίτη αξιολόγηση.
Η οικονομία αναπτύσσεται και πάλι και το τέλος του προγράμματος είναι μόνο δέκα μήνες μακριά. Αυτό σημαίνει ότι είναι προς το συμφέρον όλων αυτές οι συνομιλίες να προχωρήσουν ομαλά και γρήγορα για την περαιτέρω ενίσχυση της εμπιστοσύνης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης