Η σημερινή ημέρα θα είναι ιστορική για την Ελλάδα και την Ευρώπη, τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε πως όλοι θα πρέπει να θυμούνται τις πολλές ώρες και ημέρες και το πολιτικό κεφάλαιο που ξοδεύτηκε για να διορθωθεί η κατάσταση, η οποία όπως είπε, ήταν απειλή για τη βιωσιμότητα του ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για την Ελλάδα που μετά από οκτώ χρόνια δύσκολων μεταρρυθμίσεων και σκληρής προσαρμογής θα είναι σε θέση να προχωρήσει βασισμένη στα δυο της πόδια.
Θα είναι και για εμάς ιστορικό γεγονός. Θα σημαίνει ότι έχουμε αφήσει την κρίση της Ευρωζώνης πίσω μας» τόνισε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα βρεθεί σήμερα λύση. «Αυτό είναι το καθήκον μας» είπε.

Αναφερόμενος στην ελάφρυνση του χρέους επανέλαβε ότι θα πρέπει να υπάρξει λύση αξιόπιστη για τις αγορές. Σημείωσε δε ότι «το κλίμα είναι πολύ αισιόδοξο από όλες τις πλευρές που κάθονται στο τραπέζι».

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στο Politico o Γάλλος Επίτροπος αναγνώρισε ότι η Ελλάδα είναι ξεχωριστή περίπτωση γι αυτό και απαιτείται ενισχυμένη εποπτεία. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, θα ήταν λάθος να επιβληθεί στη χώρα ένα μεταμφιεσμένο πρόγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης