Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρεί 1,5% και στο 3,93% που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Μαΐου, ενώ ισχυρότερη είναι η βελτίωση στο 5ετές ομόλογο η οποία αγγίζει το 3,015% με πτώση της τάξης του 2,5% και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 2 Μαΐου επίσης, πριν δηλαδή ξεσπάσει η αναταραχή στην αγορά λόγω Ιταλίας.

Η απόδοση του 7ετούς παραμένει κάτω από εκείνη που είχε την ημέρα της έκδοσής του τον Φεβρουάριο και διαμορφώνεται στο 3,4845%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, η αντίδραση της αγοράς στις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος (Eurogroup, αναβάθμιση από S&P και DBRS) ήταν θετική αλλά όχι θεαματική, υπογραμμίζοντας την επιφυλακτικότητα που υπάρχει στην επενδυτική κοινότητα, ενώ και οι τζίροι στην ΗΔΑΤ είναι αρκετά υποτονικοί μη ξεπερνώντας ημερησίως τα 15 εκατ. ευρώ.

Όπως σημείωσε πρόσφατα η HSBC o πιστωτικός κίνδυνος βραχυπρόθεσμα μοιάζει να είναι περιορισμένος στην Ελλάδα, ωστόσο μακροπρόθεσμα η χαμηλή ανάπτυξη απειλεί τη βιωσιμότητα του χρέους, ενώ ο κίνδυνος ρευστότητας αποτελεί σημαντικό παράγοντα την στιγμή που η ελληνική αγορά εξακολουθεί να είναι ρηχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης