Με νέες μαζικές πωλήσεις στα ισπανικά ομόλογα και στις μετοχές ξεκίνησε η εβδομάδα, καθώς ο ηγέτης της Καταλονίας απέτυχε να διευκρινίσει τη στάση του σχετικά με την ανεξαρτησία της περιοχής, λίγο πριν από τη λήξη της προθεσμίας που είχε δώσει η Μαδρίτη, διαλύοντας έτσι την ηρεμία που δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα, μετά και τα μηνύματα της ΕΚΤ σχετικά με το QE.

Οι φόβοι γύρω από την Καταλονία ωθούν το ευρώ στο χαμηλό της ημέρας έναντι του δολαρίου. Το ενιαίο νόμισμα υποχωρεί 0,3% στο 1,1780 έναντι του αμερικανικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόδοση στο δεκαετές κρατικό ομόλογο της Ισπανίας αυξάνεται κατά 2 μονάδες βάσης και το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων διευρύνεται κατά επίσης 2 μ.β.

Ο ισπανικός χρηματιστηριακός δείκτης IBEX 35 υποχωρεί κατά 0,8%, υποαποδίδοντας σημαντικά της ευρύτερης ευρωπαϊκής αγοράς, με τις ισπανικές τράπεζες να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Οι μετοχές των Caixabank, BBVA, Bankia και Banco Sabadell υποχωρούν από 1% έως 1,9%. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Caixa και η Sabadell είναι οι τράπεζες με τη μεγαλύτερη έκθεση στην Καταλονία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης