Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Μαξίμ Ορέσκιν θεωρεί ότι οι προβλέψεις της Goldman Sachs για αύξηση του ΑΕΠ της Ρωσικής Ομοσπονδίας για το 2018 κατά 3,3% είναι υπεραισιόδοξες.

«Η εταιρεία Goldman Sachs, προβλέπει ότι θα έχουμε το 2018 αύξηση κατά 3,3%. Θεωρώ ότι προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος για μια παρόμοια αισιοδοξία, αλλά το ότι θα παρουσιάσουμε μια πιο ισχυρή αύξηση το 2018 από εκείνη του 2017, είναι ακριβές», δήλωσε ο Μαξίμ Ορέκσιν μιλώντας στο διεθνές οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει το Ίδρυμα Γκαϊντάρ κάθε χρόνο στην Μόσχα, με την συμμετοχή επιφανών οικονομολόγων και πολιτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ορέσκιν παρατήρησε ότι η αύξηση του ΑΕΠ το 2018 θα επιτευχθεί με την στήριξη της κατανάλωσης, την αύξηση της δανειοδότησης, περιλαμβανομένης και της αναχρηματοδότησης των στεγαστικών δανείων, με την προώθηση των επενδύσεων, η οποία θα ενισχυθεί με την υλοποίηση διαφόρων προγραμμάτων, όπως για παράδειγμα των προγραμμάτων που αφορούν την διασφάλιση των στεγαστικών δανείων.

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, υπογράμμισε ότι στον πιστωτικό κύκλο είναι πολύ σημαντικό να μην επαναληφθούν τα λάθη του 2011-2012. «Είναι πολύ σημαντικό να μην επαναλάβουμε εκείνο το λάθος το οποίο κάναμε το 2011-2012, όταν ολόκληρος ο πιστωτικός μας κύκλος εξαντλήθηκε στην καταναλωτική δανειοδότηση χωρίς εξασφαλίσεις, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 50% ετησίως, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλοι κίνδυνοι για το τραπεζικό σύστημα”, διευκρίνισε ο Ορέσκιν, προσθέτοντας ότι τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι τράπεζες τα τελευταία χρόνια σχετίζονται με τον κύκλο αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης