Οι επενδυτές εγκαταλείπουν το καταφύγιο της αγοράς χρέους τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, καθώς το ράλι του πετρελαίου και άλλων εμπορευμάτων ενισχύει το σενάριο της αύξησης του πληθωρισμού.

Οι αποδόσεις των δεκαετών κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης παρουσιάζουν σήμερα άνοδο 2 έως 4 μονάδων βάσης, ενώ εκείνες των αμερικανικών βρίσκονται πια μία ανάσα από το 3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η απόδοση του αμερικανικού ομολόγου δεκαετούς διάρκειας κυμαίνεται στο 2,979%, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2014.

Παρά το γεγονός ότι η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς παρουσιάζει επίσης αύξηση 3 μονάδων βάσης, στο 0,63%, τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι εβδομάδων, το spread μεταξύ των δύο είναι στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 29 ετών.

Στις 116 μονάδες βάσης, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2016, κυμαίνεται το spread ιταλικών-γερμανικών ομολόγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόδοση του δεκαετούς ιταλικού ομολόγου έχει ανέλθει στο 1,80%.

Η απόδοση του γαλλικού ομολόγου δεκαετούς διάρκειας με άνοδο τριών μονάδων βάσης είναι στο 0,83%.

Αύξηση δύο μονάδων βάσης στο 1,28% για το ισπανικό δεκαετές και ανάλογη άνοδος για την απόδοση του πορτογαλικού, που ανέρχεται στο 1,64%.

Σταθερή στο 4% η απόδοση του ελληνικού ομολόγου δεκαετούς διάρκειας.

naftemporiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης