Ελαφρά άνοδο παρουσιάζουν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων στον πυρήνα της Ευρωζώνης, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε ενεργητικό υψηλότερου ρίσκου και περιορίζεται η ελκυστικότητα των ασφαλών καταφυγίων.

Από την άλλη πτωτικά κινούνται εκείνες των ομολόγων της περιφέρειας. Σε κάθε περίπτωση αποφεύγονται, ωστόσο, οι μεγάλες κινήσεις, και τα βλέμματα στρέφονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θα μιλήσει λίγο αργότερα ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόδοση του γερμανικού ομολόγου δεκαετούς διάρκειας παρουσιάζει άνοδο δύο μονάδων βάσης, στο 0,31%, απομακρυνόμενη έτσι ελαφρά από τα χαμηλά επέντε εβδομάδων, στα οποία είχε υποχωρήσει την περασμένη Παρασκευή όταν τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ ενίσχυσαν την εκτίμηση για μεγάλη απόκλιση στην πολιτική FED- ΕΚΤ.

Άνοδο μίας μονάδας βάσης παρουσιάζουν επίσης οι αποδόσεις γαλλικών, ισπανικών και ολλανδικών ομολόγων.

Στον αντίποδα η απόδοση του ελληνικού ομολόγου δεκαετούς διάρκειας υποχωρεί κατά τέσσερις μονάδες βάσης, κοντά στο 3,85% σύμφωνα με το Bloomberg.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πτώση τριών μονάδων βάσης, στο 2,68%, παρουσιάζει επίσης η απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού ομολόγου, ενώ κατά μία μονάδα στο 1,78% υποχωρεί του πορτογαλικού.

Το εάν η εικόνα αυτή στην αγορά κρατικού χρέους της Ευρωζώνης διατηρηθεί, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις επισημάνσεις του Ντράγκι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης