Γύρω στις 16.30 ώρα Ελλάδος έγινε γνωστό πως οι τουρκικές τράπεζες διέκοψαν τις συναλλαγές των καταθετών τους μέσω κινητού τηλεφώνου, την ώρα που η τουρκική λίρα κατέρρεε και η ισοτιμία της με το δολάριο και το ευρώ διαμορφωνόταν νωρίς το απόγευμα στο -20%.

Η κατάρρευση άρχισε στις 12.00 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή για να ενταχθεί ο ρυθμός κατρακύλας του τουρκικού νομίσματος αμέσως μετά το μεσημέρι και αφού δημοσιοποιήθηκε μέσω Twitter η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να διπλασιάσει τους δασμούς στα εισαγόμενα τουρκικά προϊόντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τουρκική λίρα κατέγραψε πτώση 19% έναντι του δολαρίου εντός της ημέρας μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περί αύξησης των δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Τουρκία στις ΗΠΑ.

Η ισοτιμία της τουρκικής λίρας ανερχόταν σε 6,6115 για ένα δολάριο στις 16.35 ώρα Ελλάδας και βρέθηκε στο 6,87 μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που επιχειρούν να κάνουν οι πολίτες της Τουρκίας μέσω υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου, βγάζει ένδειξη μηνύματος λάθους (error). 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Στον πάτο η τουρκική λίρα μετά από αμερικανικό τελεσίγραφο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης