Πάνω από τα επίπεδα των 10.000 δολαρίων κινείται το Bitcoin, σε μια προσπάθεια να αφήσει πίσω του τον χειρότερο μήνα των τριών τελευταίων ετών. Ειδικότερα, το Bitcoin σήμερα διαμορφώνεται στα 10.076,92 δολάρια, σύμφωνα με το Coindesk.com, γνωρίζοντας πάντως απώλειες της τάξεως του 0,9%.

Στο σύνολο του Ιανουαρίου, το No.1 κρυπτονόμισμα υποχώρησε κατά 29% και πρόκειται για τις μεγαλύτερες απώλειες της τελευταίας τριετίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε όρους κεφαλαιοποίησης, ο Ιανουάριος κόστισε 44,2 δισ. δολ. στο Bitcoin, ήτοι οι χειρότερες μηνιαίες απώλειες στην ιστορία των ψηφιακών νομισμάτων, την ώρα που το 2017 “δώρισε” 200 δισ. δολ. στην αξία του κρυπτονομίσματος.

Μάλιστα, στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, το Bitcoin γνώρισε πολλά “σκαμπανεβάσματα”, πάνω και κάτω από τα 10.000 δολάρια.

Όσον αφορά στις επιδόσεις της εβδομάδας, συγκεκριμένα, το Bitcoin έχει σημειώσει πτώση 14%, πέφτοντας από τα υψηλά των 11.926,41 δολαρίων, τα οποία άγγιξε την Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κινήσεις προς τη θέσπιση αυστηρότερης πολιτικής απέναντι στα κρυπτονομίσματα έχουν ασκήσει έντονες πιέσεις τόσο στο Bitcoin, όσο και στα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα. Την ίδια ώρα, αρνητικό αντίκτυπο είχε και η απόφαση της Facebook να απαγορεύσει διαφημίσεις με προωθητικό περιεχόμενο για τα κρυπτονομίσματα στις πλατφόρμες της, όπως και η κλοπή του ποσού – ρεκόρ των 500 εκατ. δολ. νομισμάτων NEM από το ιαπωνικό ανταλλακτήριο Coincheck.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης