Άνοδο 2% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι αμερικανικές κυρώσεις περιορίζουν τις εξαγωγές αργού του Ιράν, συσφίγγοντας και την παγκόσμια προσφορά, με κάποιους traders να προβλέπουν ότι το αργό θα σημειώσει άνοδο μέχρι και τα 100 δολάρια το βαρέλι.

Το brent διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο στα 80,62 δολάρια το βαρέλι, υψηλότερα κατά 1,82 δολάρια ή 2,3%. Το αμερικανικό αργό διαμορφώθηκε 1,35 δολάρια υψηλότερα στα 72,13 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2015 και αν και η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου διαμορφώνεται κοντά στο ιστορικό υψηλό των 11 εκατ. βαρελιών ημερησίως, η υποτονική αμερικανική δραστηριότητα γεώτρησης υποδεικνύει μία επιβράδυνση στην παραγωγή.

Οι traders εμπορευμάτων, Trafigura και Mercuria, ανακοίνωσαν ότι το brent θα μπορούσε να αυξηθεί στα 90 δολάρια το βαρέλι μέχρι τα Χριστούγεννα και θα υπερβεί τα 100 δολάρια στις αρχές του 2019, καθώς η αγορά θα περιοριστεί από τον Νοέμβριο, οπότε θα εφαρμοστούν πλήρως οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν.

Η JP Morgan δηλώνει ότι οι αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια 1,5 εκατ. βαρελιών ημερησίως, ενώ η Mercuria προειδοποίησε πως περίπου 2 εκατ. βαρέλια μπορεί να εξαφανιστούν από την αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης