Η έμφαση στη διαφάνεια σε ό,τι αφορά στις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου για τη λειτουργία των Σχολών Οδηγών, η εξυγίανση και η πρόωθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων προκειμένου να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια στη χώρα είναι αδιαμφισβήτητα για τον κλάδο.

Αυτό επισημάνθηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, χθες 17/10/2018, μεταξύ του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σπίρτζη και αντιπροσωπείας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, ο υπουργός, κ. Σπίρτζης, έκανε δεκτές προτάσεις που κατέθεσε το ΕΕΑ, «αγκάθι» όμως παραμένει η πρόθεση του υπουργείου για την μη παρουσία του εκπαιδευτή εντός του οχήματος, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Μετά το πέρας της συνάντησης, παρέμειναν στο γραφείο του υπουργού ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Α αντιπρόεδρος Νίκος Γρέντζελος, με τον υπουργό να υπόσχεται ότι θα κάνει δεκτό το αίτημα του κλάδου και στο διάστημα της μεταβατικής περιόδου θα υπάρχει παρουσία κατά την ώρα της εξέτασης, του ιδιοκτήτη ή εκπαιδευτή της σχολής οδηγών με την οποία έκανε μαθήματα ο εξεταζόμενος και όχι εκπροσώπου άλλης σχολής.

Για το αποτέλεσμα της συνάντησης ο πρόεδρος του ΕΕΑ τόνισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της εξυγίανσης του χώρου και της καταπολέμησης των στρεβλώσεων που επηρεάζουν αρνητικά την οικονομία, το κοινωνικό σύνολο αλλά και τους συνεπείς επαγγελματίες.

Στηρίζουμε τη θέση του υπουργείου για τη θέσπιση και εφαρμογή κανόνων και ευχαριστούμε τον κ. Σπίρτζη για την αποδοχή των αιτημάτων και των προτάσεων που καταθέσαμε αλλά και για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα μας για συνάντηση μαζί του.

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει περίτρανα ότι με το διάλογο και την συνεργασία μπορεί να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά πάρα πολλά προβλήματα και να μπουν οι βάσεις για μία καλύτερη πορεία της οικονομίας και της χώρας μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης