Προς το παρόν, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο τυπικό κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης (σ.σ. εκκρεμεί η έγκριση από Κοινοβούλια που θα επικυρωθεί εκ νέου από τον ESM) και στην έναρξη της 4ης αξιολόγησης.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα, η Ελλάδα είναι το πρώτο θέμα. Το Eurogroup “θα ενημερωθεί για το ότι η Ελλάδα έχει πλέον εκπληρώσει τα τελευταία δύο προαπαιτούμενα στο πλαίσιο της τρίτης επανεξέτασης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Οι θεσμοί θα ενημερώσουν επίσης τους υπουργούς σχετικά με την πρώτη αποστολή της τέταρτης επανεξέτασης του προγράμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου” αναφέρεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέμα χρέους δεν υπάρχει επισήμως στην ατζέντα. Ωστόσο, υπήρξε εκτενής συζήτηση στη σύνοδο προετοιμασίας του EWG που προηγήθηκε.

Το επόμενο βήμα από ελληνικής πλευράς είναι το αναπτυξιακό σχέδιο. Σχεδιάζεται να δημοσιοποιηθεί και να αποσταλεί στους θεσμούς πριν το Eurogroup του Απριλίου και θα περιλαμβάνει όλες τις θέσεις της κυβέρνησης, ακόμα και για παροχές όπως αυτή του κατώτατου μισθού ούτως ώστε να δείξει ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπλήξεις στη μεταμνημονιακή εποχή. Μένει λοιπόν να φανεί σε αυτό πώς θα καταγραφούν και κυβερνητικές προθέσεις όπως εκφράστηκαν από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για παροχές και εντός του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης