Στην τελική φάση περνά ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της μαρίνας Χίου, καθώς και οι τρεις υποψήφιοι επενδυτές καλούνται έως τις 16 Ιουλίου 2018 να καταθέσουν τις οριστικές δεσμευτικές προσφορές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του astraparis.gr, τα τρία επενδυτικά σχήματα από την Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, απέκτησαν πρόσβαση στο VDR, την ψηφιακή βάση δεδομένων, στην οποία έχουν αναρτηθεί όλα τα δεδομένα, στοιχεία και λοιπές πληροφορίες για τη μαρίνα Χίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των κειμένων που θα μελετήσουν είναι η πρόσκληση υποβολής των δεσμευτικών προσφορών τους, το κείμενο της σύμβασης παραχώρησης της μαρίνας για περίοδο 40 ετών και άλλα σχετικά έγγραφα.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα επενδυτικά σχήματα που έχουν προεπιλεγεί για την δεύτερη φάση του διαγωνισμού από τις 8 Μαρτίου 2018 και τώρα καλούνται να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές είναι:

1. AVLUM ENTERPRISES COMPANY LIMITED (συμφερόντων ομίλου Τσάκου) – ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΗΛΙΑΣ Δ. ΤΕΦΑΣ ΝΑΥΠΗΓΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΕΒΕ – ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε. και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Α.Ε. ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. PAN BROTHERS ASSOCIATES, INC.

3. ΚΑΣΟΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ KAI ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Σε εξέλιξη η υπογραφή Π.Δ. για τη μαρίνα Χίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για τον καθορισμό των όρων δόμησης και των χρήσεων γης στην περιοχή της μαρίνας Χίου.

Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί – αφού υπογραφεί από τους συναρμόδιους υπουργούς – με την έγκριση του σχεδίου Π.Δ. από το Συμβούλιο της Επικρατείας και εν συνεχεία την υπογραφή του από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Περιγραφή της μαρίνας Χίου

Η θαλάσσια ζώνη της μαρίνας Χίου έχει επιφάνεια 80.000 τ.μ. περίπου και περιλαμβάνει λιμενολεκάνη συνολικής επιφάνειας 28.000 τ.μ. περίπου. Το ωφέλιμο βάθος εντός της λιμενολεκάνης κυμαίνεται μεταξύ –3,5 μ. και –5,0 μ.

Η χερσαία ζώνη της μαρίνας Χίου, καλύπτει επιφάνεια 35.000 τ.μ. περίπου, έχει διαμορφωθεί κατά κύριο λόγο με επιχώσεις θαλασσίου χώρου. Προς το παρόν η χερσαία ζώνη είναι ανεκμετάλλευτη και χαρακτηρίζεται από πλήρη απουσία υποδομών και διαμορφώσεων (υπάρχει μόνο ένας πρόχειρος οικίσκος που στεγάζει εργοταξιακή γεννήτρια παροχής ρεύματος).

Σήμερα, η μαρίνα δεν είναι λειτουργική, ενώ ένας μικρός αριθμός σκαφών αναψυχής ελλιμενίζεται ενίοτε στη λιμενολεκάνη. Παρόλα αυτά, η μαρίνα θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τουλάχιστον 170 σκάφη αναψυχής διαφόρων κατηγοριών μήκους έως 25 μ. ύστερα από περιορισμένης κλίμακας παρεμβάσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης