Το δολάριο αγγίζει τα χαμηλά επτά εβδομάδων με τους traders να εμφανίζονται επιφυλακτικοί μια μέρα πριν τις εκλογές στη Βρετανία, την συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την κατάθεση του πρώην επικεφαλής του FBI, James Comey, στη Γερουσία των ΗΠΑ.

Το δολάριο έχει χάσει περισσότερο από 1% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα την τελευταία εβδομάδα, δεχόμενο πιέσεις από την απότομη πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων σε χαμηλά επτά μηνών εν μέσω της μείωσης της επενδυτικής διάθεσης για ρίσκο, των αδύναμων οικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ και τις αναμενόμενες αυξήσεις επιτοκίων από την Fed.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αμερικάνικο νόμισμα υποχωρεί 0,2% στα 109,22 γιεν, το πιο αδύναμο επίπεδο από τις 21 Απριλίου.
Το ευρώ σημειώνει πτώση 0,2% στα 1,1256 δολάρια,

Οποιεσδήποτε επιζήμιες αποκαλύψεις στη μαρτυρία του Comey είναι πιθανό να βλάψουν τον Trump και να χτυπήσουν τα σχέδιά του για την ανατροπή των ρυθμιστικών κανόνων για τις τράπεζες καθώς και την μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος – μια ατζέντα που είχε στείλει το δολάριο σε υψηλότερα επίπεδα 14 ετών νωρίτερα αυτό το έτος.

Στη Βρετανία, οι αγορές ανησυχούν ότι το κυβερνών κόμμα των Συντηρητικών δεν θα μπορούσε να πάρει την πλειοψηφία των εδρών η οποία και θα ενδυνάμωνες τη θέση της Βρετανίας στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit.
Οι επενδυτές είχαν στοιχηματίσει σε μια σταθερή συντηρητική νίκη μέχρι πριν από δύο εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και ενώ η ΕΚΤ είναι απίθανο να αρχίσει to tapering του QE δεδομένης της εξασθένισης των παγκόσμιων πληθωριστικών πιέσεων, οι επενδυτές θα έχουν στραμμένο το βλέμμα στη στάση της σχετικά με την οικονομία της ευρωζώνης.
Ο Μάριο Ντράγκι, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι, ενώ η ανάπτυξη της ευρωζώνης μπορεί να βελτιώνεται, ο πληθωρισμός παραμένει υποτονικός και εξακολουθεί να απαιτεί τη συνέχιση των μέτρων τόνωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης