Η έκτακτη Σύνοδος του EuroWorking Group για την πρόοδο αναφορικά με την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού μνημονίου αναμένεται να γίνει σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ σήμερα. Πιθανότερο θεωρείται να διενεργηθεί νωρίς το απόγευμα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Στη σύνοδο αναμένεται να παρουσιαστεί η Έκθεση Συμμόρφωσης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία όπως ανέφερε χθες Ευρωπαίος αξιωματούχος γραφόταν έως και σήμερα και περιλαμβάνει αποτίμηση για το κατά πόσο έχουν επιτευχθεί ή όχι 110 προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση επιχειρούσε τις προηγούμενες ημέρες να περιορίσει τους περίπου 20 “αστερίσκους” που παρέμεναν στην λίστα με τα προαπαιτούμενα με στόχο να μειωθούν οι εκκρεμότητες. Κάποιες πάντως θα πρέπει να διευθετηθούν μετά τη Σύνοδο του Eurogroup της Δευτέρας αλλά πριν την καταβολή της δόσης.

Η σημερινή έκτακτη τηλεδιάσκεψη των επιτελών των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης θα προετοιμάσει την υπουργική Σύνοδο της Δευτέρας, στην οποία πρώτο θέμα θα είναι η Ελλάδα. Στόχος του Eurogroup είναι η ολοκλήρωση και της πολιτικής συμφωνίας προκειμένου σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Ευρωζώνης να καταστεί εφικτή η εκταμίευση ενός πακέτου δόσεων μεταξύ 6 και 7 δισ. ευρώ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.

Η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί αμέσως μετά την επίτευξη συμφωνίας να επιχειρήσει και νέα έξοδο στις αγορές. Επιθυμεί επίσης και μία αναφορά έστω για το θέμα του χρέους στις αποφάσεις με βάση τις συζητήσεις που ξεκίνησαν στο προηγούμενο EWG.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης