Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση της υπoυργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ο. Γεροβασίλη και των ανωτάτων κλιμακίων των Θεσμών με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο.

Η κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει εννέα προαπαιτούμενα στο μέτωπο του Δημοσίου προκειμένου να κλείσει η γ’ αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής. Αυτό ανέφερε νωρίτερα κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από αυτά, τα δύο ή τρία απαιτούν νομοθετική ρύθμιση ενώ τα υπόλοιποα αφορούν σε υλοποίηση ήδη ψηφισμένων νόμων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης ήταν η παρακολούθηση της εφαρμογής ήδη ψηφισμένων νόμων. Η πιο σημαντική εκκρεμότητα είναι η επιλογή γενικών διευθυντών στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ. Η διαδικασία αυτή έχει ξεκινήσει ήδη, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι η τοποθέτηση όλων των γενικών διευθυντών μέσω ΑΣΕΠ θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι αρχές Ιανουαρίου 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι το μνημόνιο δίνει προθεσμία για την τοποθέτηση των γενικών διευθυντών μέχρι το Δεκέμβριο του 2017 και μέχρι τον Απρίλιο του 2018 για την τοποθέτηση των πάσης φύσεως προϊσταμένων στη δημόσια διοίκηση.

Κατά τα άλλα σημειώνεται ότι ο πρώτος κύκλος κινητικότητας στο Δημόσιο είναι σε εξέλιξη, η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων έχει προχωρήσει (η συμμετοχή των υπαλλήλων έφθασε το 75% όπως ανέφερε το ίδιο στέλεχος), ενώ τηρείται η δέσμευση της κυβέρνησης να μην αυξήσει τους κρατικά χρηματοδοτούμενους συμβασιούχους στο δημόσιο φέτος και το 2018.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το 2018 η αξιολόγηση των Δημοσίων υπαλλήλων θα γίνει μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που ετοιμάζει το αρμόδιο υπουργείο και δεν σχετίζεται με κάποια μνημονιακή υποχρέωση.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως έχει ξεκινήσει η ανταλλαγή κειμένων για την τεχνική συμφωνία που αφορά την Τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης