Σήμα κινδύνου για τους εργαζόμενους των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκπέμπει η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, τόσο για το θέμα των αμοιβών, όσο και των συνθηκών εργασίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η ΣΕΣ ξεκινάει σήμερα καμπάνια στην οποία συμμετέχει και η ΓΣΕΕ, με τίτλο “emergency Alert”, προειδοποιώντας τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών ότι είναι επιτακτική ανάγκη να συζητήσουν με τα συνδικάτα και να προχωρήσουν στην επαναφορά και αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της αύξησης του αριθμού των εργαζομένων που καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελλάδα βρίσκεται, με βάση τα στοιχεία που δίνει η ΣΕΣ σε σχετικό πίνακα, ανάμεσα στα κράτη στα οποία από συλλογικές συμβάσεις καλύπτεται κάτω από το 35% των εργαζομένων, δεν ισχύει η επεκτασιμότητα ενώ το μερίδιο των μισθών είναι κάτω από το 45,3% του ΑΕΠ.

Ειδικότερα, ακολουθεί ο σχετικός πίνακας που έδωσε στη δημοσιότητα η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων. Με κόκκινο είναι οι χώρες για τις οποίες εκπέμπεται σήμα κινδύνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης